* TF Portál | I. TE kvíz
Home
I. TE kvíz

I. TE kvíz

Ahhoz, hogy egyetemi éveinket az életünk egyik legjobb és leghasznosabb időszakának nevezhessük, nem elég a magas szintű oktatás és a kiemelkedő infrastruktúra, – habár ezek elengedhetetlen tényezők – hanem olyan szabadidős programokra is szükség van, melyek segítenek a hétköznapi stresszt, a Csörsz és a torna okozta fáradalmakat levezetni.
Ezért a szokásos HÖK által szervezett TF-es bulik szervezése mellett most a Klebelsberg Kuno Szakkollégium gondolt egy merészet és megszervezte az I. TE kvízt.

A közösségépítő eseményre 2017. november 18-án került sor a Margit körúti Stifler bárban.

A szervezők meglepetésére a kibérelt hely teljesen megtelt, 9 csapat jelentkezett a szellemi megmérettetésre.
A kvíz olyan profi volt, mint bármelyik televíziós vetélkedő; 7 témakör volt terítéken az est során, melynek a neveit csak rébuszokban adták meg a szervezők, így a résztvevő csapatoknak tippelniük kellett, hogy miről is szólhat például a „Minden relatív” témakör. Miután a csapatok jelezték duplázási szándékukat, a szervezők megmondták, hogy konkrétan miről is szól az adott téma, ezután pedig jöttek a kérdések. Mondanom sem kell, hogy ez a dolog megkövetelte a megfelelő taktikázást is, hisz nem volt mindegy, hogy melyik kérdéskört duplázzák meg a versenyzők. A témák közt szerepelt a tudomány, sorozatok, épületek a nagyvilágból, de még az olimpiák is.
A negyedik kérdéssor után rövid szünet következett, melynek során a hallgatók újratölthették megüresedett poharaikat és hamburgeres tálcáikat, majd jött a hajrá, s a mindent eldöntő kérdések.

Az est végén szoros küzdelemben végül, egy-két ponttal lemaradva harmadik helyezést ért el a Szarkoplazmatikus retikulum csapata, őket pedig holtversenyben előzte meg a Spiderpiggy és a Szakkollégium csapata. A villámkérdések során végül a Spiderpiggy tagjai alulmaradtak a szakkollégium versenyzőivel szemben, azonban rendező lévén ők lemondtak a díjukról, így a helyezések az alábbi szerint alakultak: Spiderpiggy 1. hely, Szarkoplazmatikus retikulum 2.hely, Csepeli dílómálók 3. hely.

Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a remek estét és a nagyszerű szervezést a Szakkollégium csapatának, illetve külön kiemelném Sirgely Mátyás munkáját, aki mint kvízmester a hátán vitte a rendezvényt.

Reméljük, hogy még sok ilyen nagyszerű estében lehet részünk!

[FAG id=2097]  

Leave a Comment