* TF Portál | Kétszeres bajnok a TF sárkányhajó csapata!
Home
Kétszeres bajnok a TF sárkányhajó csapata!

Kétszeres bajnok a TF sárkányhajó csapata!

-élménybeszámoló a Dunai Regatta Sportfesztiválról-

 

Nem kisebb felelősség hárult a TF 2017-es sárkányhajó csapatára, mint hogy címvédőként képviselje egyetemünket. A nagy nyomás ellenére sem látszott a csapaton a feszültség…

 

Május 6-án reggel 10:00-kor a kollégium bejáratánál vártuk a még készülődő csapattársakat. Természetesen kicsit késve indultunk el a Népszigetre, ahol már felsorakoztatva várták a csapatokat a gyönyörű sárkányhajók. Na de ne siessünk ennyire előre. A csapat kolis különítménye úgy határozott, hogy a kedvenc 105-ös buszukkal vág neki a kalandnak, annak ellenére hogy Evi szerint a 105-ös bárhol képes elakadni.

Megnéztük a gyönyörű, fodrozódó Dunát, az Andrássy utat és a Hősök terét, majd egy mamlasz Lexus tulaj szépen keresztbe állt a villamos síneken. Szerencsére a buszsofőr karakán volt és a mi bíztatásunkra is, kiszállt és eltessékelte a SUV vezetőjét melegebb éghajlatra, pedig már így is kora nyári meleg volt. Pikk-pakk süvítettünk is úticélunk felé!

1

Megérkezve a Duna plázához, már hatalmas tömeggel találtuk szemben magunkat. Minden csapat öltözött, vetkőzött és pakolt. Kis idő múlva átkeltünk a gyalogos hídon a Népszigetre. Ez is elég kalandosra sikeredett, mivel egy hónappal ezelőtt elkezdték felújítani az átkelőt, így az összes versenyző egy keskeny, rozoga kis állványzaton kelt át a túloldalra egyesével.

2

Amint átértünk a gyönyörű Duna látványa fogadott minket. Az egyetemisták beszélgettek, készültek fizikálisan és mentálisan is a megmérettetésre. Egy rövid hivatalos megnyitó után a csapatkapitányok eligazításra mentek, ahol megkapták a legfrisebb instrukciókat, majd a szintén TF-en végzett Sziklenka László (a Magyar Sárkányhajó Szóvetségtől) látta el a csapatot hasznos információkkal, felhívva a figyelmet a Duna veszélyeire, és azoknak elkerülési módjára. Neki a célja a biztonságos versenyeztetés- mondta, de a versenyzőknek csak a győzelem lebegett a szemük előtt. 12:15-kor szállt vízre csapatunk, és elkezdte a vízes bemelegítést. Ezután a sárkányhajók két előfutamban indultak 14:00-kor és  14:30-kor, ahonnan a legjobb 4 jutott tovább a 8-as döntőbe.

3

Itt elköszöntem a csapattól és metróra pattantam, hogy a Műegyetem rakpartjáról együtt szurkolhassak a többi TF hallgatóval, akik példát mutatva a többi egyetemnek, elsőként lakták be a csapat sátrát. Ekkor már javában zajlottak a programok a rakpraton. Mindenki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot, mielőtt az előfutamokban résztvevő csapatoknak szurkolhatott volna. Akadt itt Cross Challenge, amin több TF-es is részt vett, sőt 2 aranyérmet is szereztek hallgatótársaink, de egész napos beerponggal összekapcsolva is olthatták szomjukat a látogatók. Persze számunkra az egyik legfontosabb a 13:30-kor kezdődő cheerleader bemutató volt, amit címvédő egyetemünk lánycsapata nyitott meg, melyet óriási ováció övezett.

4
Látványos, lendületes, magával ragadó produkciójuk a rakpart összes tekintetét a nagyszínpad felé vonzotta. Nem sokkal ezután már őrületes hangzavar töltötte be a teret. Ha a pestiek nem tudták volna, hogy sportfesztivál van, simán azt hihették volna hogy a budaiak megőrültek. Ami részben igaz is volt, hiszen harci arcfestéssel, sípokkal, kereplőkkel, dobokkal felszerelt, és torkuk szakadtából drukkoló szurkolótábor hangja igazi csatazajként morajlott. Büszkén lengette Gergő is a TF zászlaját és futott egy tiszteletkört a többi egyetem előtt, miután több hajóhosszal megnyerte csapatunk a futamunkat.

5

Ezután következhetett egy nagyobb pihenő, amit a jól megszokott, felszabadult TF-esek lazulással, bulizással és a többi egyetemistával barátkozva töltöttek. Időközben a nagyszerű Twentees zenekar adta a talpalávalót, akik a 2015-ös Sound of the University győztesei voltak a Regattán, majd rögtön utánuk akrobatikus bemutató következett, de nem kellett sokat várni a következő TF-es érdekeltségű eseményre sem, hiszen a Semmelweis Egyetemmel közös csapatban versenyző TF-eseknek szurkolhattunk az evezős versenyben is.

6

Ezután felkerekedett szurkolótáborunk a homokos rész irányába. Fontos állomás volt ez számunkra, hiszen strandröplabda döntőt játszhatott csapatunk. Szurkolóink óriási lelkesedéssel bíztatták versenyzőinket, hol versikével, hol TF indulóval, néha pedig fenomenális beszólásokkal tarkított közvetítéssel aerofon segítségével. Mindez és a röpiseink versenyszellemének hála, elhoztuk a második helyet!

7

Nincs más hátra, mint előre! Szokták mondani, hát mi is mondtuk és iparkodtunk szurkolni sárkányhajó csapatunknak a döntőben! Azt hittem nem lehet felülmúlni az előfutamok alatti szurkolást, de ez az intenzitás, életérzés, ami végigsöpört a rakparton páratlan és csak a Regattán tetten érhető jelenség. Felbukkantak a láthatáron a hajók, majd közelebb érve már láttuk, hogy a TE óriási előnyt felhalmozva, de töretlenül szeli vizet. Teljes extázisban, üdvrivalgásban és győzelmi lobogólengetéssel ünnepeltük a címvédést.

Gundel Takács Gábor konferálásával és vezetésével kezdődött meg nem sokkal ezután az eredményhirdetés, melyre hatalmas tömeg gyűlt össze. Öröm volt látni a felhőtlen, felszabadult, boldogsággal teli TF-es tekinteteket a pódium legfelső fokán. Mi is velük örültünk, nevettünk. Szép volt lányok és fiúk! Büszkék vagyunk rátok!

Az eseményen készült többi kép a Galériában található.

Lékó Dániel

 

Leave a Comment