* TF Portál | Kézilabda Kupa
Home
Kézilabda Kupa

Kézilabda Kupa

A TF Kupák sorozatának következő részeként, idén is megrendezésre került április 18.-án este 10 órától, a HÖK Sport-és Kulturális Bizottság tagjai által szervezett Húsvéti Kézilabda Kupa, melynek alaphangulatát a zene, a csinos nyuszi lányok, a szurkolók, és persze a kihagyhatatlan lilahagymás zsíros kenyér adta meg.
Megtelt a D terem a hallgatókkal, akik vidáman, mégis a Testnevelési Egyetemhez hű komolysággal melegítettek be a megnyitó előtt. Az esti kezdés ellenére senkin sem látszott a fáradtság, mindenki izgatottan várta a mérkőzéseket, szinte érezni lehetett a csapatokból áradó energiát.
Megjelenésük is azt sugallta: GYŐZNI JÖTTÜNK! (na, de nem úgy, mint a vizsgáknál)
A megnyitó és az eligazítás után, kilenc bátor csapat mérhette össze erejét;
a CS.E.P.K.I.N., az 5/5, a Cunder, a Haribo, a Záptojás, a Kidobó KC, az ISZÁKOS, a Dübörgők és az Etil alakulat.
Hármas csoportokban zajlott a selejtező, jómagam a CS.E.P.K.I.N. csapat jobb szélsőjeként élhettem át a rendezvényt.
Minden csapatban volt legalább egy TFSE-s vagy más neves egyesületben lévő játékos, ez persze meghozta a kellő intenzitását a meccseknek, mondanom sem kell, hogy a 12 perces mérkőzések legjellemzőbb taktikája így, a lerohanás volt.
Már a selejtezők alatt is mindenki odatette magát, nem féltek az esetleges összefutásoktól, elesésektől, szép tiszta passzokat, faultokat, lövéseket, gólokat láthattunk. Egy-egy gólnál, védésnél hatalmas szurkolói tapsok, üvöltések nyomták el a hangulatos zenét.
Szerencsére az egész kupán minden játékos úgy játszott, ahogy az „a nagy könyvben meg van írva”.
Nem történt súlyosabb sérülés, és egy-egy nagyobb esés/belemenés alkalmával;  a „bocs tesó”, és kézfogás/vállveregetés sűrű váltakozását figyelhettük meg.
A válogatókból a CS.E.P.K.I.N., a Haribo, és az Etil alakulat került ki győztesen; rövid szünet után, hajnali fél 1 körül ők kezdték el az első helyért folyó harcot.
Izzott a levegő, feszülten vártuk a meccsek végkimenetelét, folyt a veríték, ragadt a wax, a labda repült, igazi küzdelmeket láthattak a szurkolók. Az utolsó mérkőzés után kiállt a 3 dobogós csapat, s fáradtan, de mégis büszkén végignézve egymáson hallgatták meg az eredményhirdetést. A harmadik helyezést az Etil alakulat, az ezüstérmet a CS.E.P.K.I.N csapat, a dobogó első fokát pedig végül a HARIBO-k érték el.
Megkaptuk az érmeket, átvettük a kupákat, kötelező fotók is elkészültek és hajnali 2 előtt vége is lett a rendezvénynek.
Szívből gratulálok minden csapatnak, igazán jó este volt, a Testnevelési Egyetem ismét megmutatta mire képes egymás ellen, de mégis egymásért.
Köszönjük a szervezőknek, és minden résztvevőnek, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre!

Süttő Bianka

Kézi Kupa képek

Leave a Comment