* TF Portál | Ne hagyd elúszni a pályázatod!
Home
Ne hagyd elúszni a pályázatod!

Ne hagyd elúszni a pályázatod!

A TE által meghirdetett szociális ösztöndíjra minden félévben rengeteg hallgató pályázik – több-kevesebb sikerrel. A legtöbben meg is kapják a szociális támogatást, azonban számos pályázat kerül elutasításra, amelyek jelentős része kiküszöbölhető lehetne. Az évek és a rutin bizonyára előnyként szolgál a pályázat helyes leadásában – de van más megoldás is a sikereset pályázáshoz.

Egy pályázat hibátlan kitöltése időt és odafigyelést igényel, mivel a legapróbb hiba miatt is könnyen el lehet csúszni. Az egyik leggyakoribb probléma, hogy valamilyen dokumentum hiányzik a leadott pályázatból – ami buktató, mert hiánypótlásra nincs lehetőség – vagy a csatolt dokumentum dátuma nem megfelelő. Ezek és a hasonló formai hibák mind elkerülhetőek, ha a pályázatodat a leadás előtt átvizsgáltatod egy illetékes személlyel, illetve figyelmesen végigolvasod a pályázati kiírást és a kitöltési útmutatót. A feltételrendszer- a hatályban lévő jogszabályok szerint- félévenként változhat, ezért nem mindig érdemes csupán a korábbi tapasztalatokra hagyatkozni.

A Hallgatói Ösztöndíj Bizottság 2016/17/II. félévében bevezette a pályázat leadási időszak előtti fogadóórákat. Ez azt jelenti, hogy az előre meghirdetett időpontokban az ösztöndíj bizottság tagjai segítőkészen állnak a hallgatók rendelkezésére: segítenek a helyes kitöltésben, átnézik a papírjaid, vagy akár tanácsot adnak, hogy kifogástalan pályázatod legyen. A statisztikai adatok az új rendszer hatékonyságát igazolják: a fogadóórák bevezetésével az elutasított pályázatok száma felére csökkent az előző félévhez képest. Az aktuális félévben is javult a tendencia, de sajnos még mindig több mint ötvenen pályáztak sikertelenül. A célunk az, hogy ez a szám még tovább csökkenjen, mert az mind a HÖK, mind a hallgatók részéről pozitívumként szolgálna, ha minden jogosult megkapná az igényelt támogatást. A HÖB továbbra is igyekezni fog minél több segítséget nyújtani, és konzultációs lehetőséget biztosítani a hallgatók számára – és arra buzdítunk minden pályázót, hogy éljen a konzultációs lehetőséggel a sikeres pályázás érdekében.

Leave a Comment