* TF Portál | Szak- és diplomadolgozat
Home
Szak- és diplomadolgozat

Szak- és diplomadolgozat

Tisztelt Hallgatótársak!
A Hallgatói Önkormányzat és a Könyvtár közreműködésével jött létre a tegnapi nap ebédszünetében tartott tájékoztatónak a Hepp Ferenc teremben, melyen Horváth Ákos előadásában elhangzottak a legújabb változások a szak- és diplomadolgozat leadásával kapcsolatosan.
Az esemény célja a hallgatók informálása az őket érintő változásokról, melyek elengedhetetlenek a diploma sikeres megszerzéséhez.
Az előadásban fény derült arra, hogy ettől a félévtől az Egyetem tüzetesebben kívánja ellenőrizni az általunk leadott munkákat egy plágiumkereső program segítségével. Ehhez azonban a dolgozatok elektronikus feltöltése szükséges, mely a hallgatókat terheli (a feltöltés ideje megegyezik az írott példány leadási határidejével).
A program működéséről röviden:
• Program neve: Exlibris Digitool (használata igen könnyű, felhasználóbarát)
• Belépés: Neptun kód és születési dátum (pontok nélkül pl: 19940315)
• Belépés után kattintani kell a feltölt feliratra
• adatlap kitöltése
• felhasználási feltételek elfogadása (kötelező)  feltöltés után minden diplomadolgozat automatikusan bekerül a digitális könyvtárba, ha valamilyen oknál fogva nem szeretnénk nyilvánossá tenni (pl: üzleti titok) lehet kérvényezni a nyilvánosság elhalasztását (max. 5 évre) neptunon keresztül a megfelelő kérvény kitöltésével.
• Fájl feltöltése  egyetlen fájl tölthető csak fel, ezért fontos, hogy a dolgozat egyetlen koherens pdf dokumentum legyen.
• adatok ellenőrzése
• visszaigazoló email érkezése ( a visszaigazolás csak annyit tesz, hogy sikeresen megtörtént –e a feltöltés vagy valamilyen probléma akadt és nem kerül fel a rendszerbe!)
• Részletes leírása az egyetem honlapján: http://tf.hu/konyvtar-leveltar/szak-es-diplomadolgozatok-feltoltese
A végleges leadás előtt van lehetőség ingyenes plágium ellenőrzésre kopi.sztaki.hu weboldalon keresztül. Ebben az esetben viszont fontos, hogy a regisztrációkor a valós adatainkat adjuk meg, mert a későbbiekben (végleges feltöltéskor) a program adatbázisa már ismerni fogja a tartalmat és ha ez egyezik és más név alatt fut plágiumnak fogja tekinteni.
Ha a feltöltés kapcsán bármilyen technikai hiba merül fel vagy rossz fájl került feltöltésre (pl: nem végleges dolgozat), akkor segítséget a következő email címen kérhettek: horvath.akos@tf.hu .
Ha bármi kérdésetek van bátorítani szeretnénk titeket, hogy forduljatok hozzánk.
Üdvözlettel:
D’Ess Sabina Alexandra
Tanulmányi Bizottság elnöke

Leave a Comment