* TF Portál | Te Tudod
Home
Te Tudod

Te Tudod

Egy évnyi kihagyás után a Te Tudod rovat újabb írással jelentkezik. Az újonnan megalakult elnökség tagjai számolnak be az október-november hónapban végzett munkájukról, jövőbeli terveikről.

A Sport-és Kulturális Bizottság újdonsült elnöke, Morvai Lajos:

„Szoros mérkőzésen eldőlt, hogy én leszek a elnök a bizottságban. Aztán Csereklye Martinnal és Horváth Dáviddal bele is csaptunk a lecsóba. A bizottság alakuló ülésén rekordszámú taggal megalakultunk. Ez megmelengette a kicsi szívemet. Kidolgoztuk a gólyaavatási feladatokat, meghirdettük azokat. Ahogy ez megvolt, rástartoltunk az első sporteseményünkre, amiről külön cikk született. Ezt már a portálon el is olvashatjátok. Közben folyamatosan érkeztek a gólyafeladatok dokumentációi és izgalmas lekenyerezésekben volt részünk. A feladatok finishére fordulva három csapat adott le igen színvonalas gólyavideót, melyek készítőinek külön-külön szeretném megfogalmazni dicséretemet és köszönetemet, hiszen a kreatív, eredeti, igényes és vicces munkák számos feledhetetlen percet okoztak a HÖK tagjainak. Jelenleg ezerrel dolgozunk a gólyabálon, hogy elérjük a bizottság célját: a hallgatók érezzék minél jobban magukat a TF-en, ne unatkozzanak, erősödjön bennük a TF-es kötődés. A gólyabál után nincs pihenés, szemeszter végéig még van pár program a tarsolyunkban, ahogyan a következő félévre is *tenyérdörzsölés és csibész mosoly*. Még fontos lehet az is, hogy Ádámmal nagy megtiszteltetés ért minket azzal, hogy a szenátusban képviselhetjük a hallgatók érdekeit.”

A Hallgatói Ösztöndíj Bizottság új elnöke, Kuti Barnabás:

„Bizottságom számára a héten befejeződött az ösztöndíj pályázatok elbírálásával kapcsolatos munka a 2016/17 I. félévben. Ezt hamarosan egy Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottsági ülés fogja követni, melyen a most elfogadott ösztöndíjak újrabírálásai kerülnek elfogadásra. A jövőbeli feladataink a december hónapi maradvány keretek szétosztása a hallgatók között, a megszokott módon, illetve a 2016/17 II. féléves pályázati kiírások előkészítése.”

 

A Tanulmányi Bizottság újonnan megválasztott elnöke, Uhlár Ádám:

„A bizottság megalakulását követően első feladatunk a bevezetésre kerülő új szakok követelményeinek és mintatantervének átnézése, hiszen ezek a szakok már megtalálhatóak lesznek az új felvételi tájékoztatóban a következő tanévre vonatkozóan. Felvesszük a kapcsolatot a HÖOK tanárképzésért felelős referensével a közös munka érdekében. Az őszi HÖOK vezetőképzőn Magas Dáviddal képviseltük a TE Elnökségét, én magam a vezetői szekcióban vettem részt, az ottani tapasztalatokat szeretném a mindennapi munka során kamatoztatni. Terveink között szerepel hallgatókkal való élő kapcsolat kiépítése, segítségnyújtás tanulmányi ügyeikben a HÖK szakfelelősi rendszerének a kiépítése által. A tanulmányi ügyekben elért eredményekről, változásokról folyamatos beszámolókkal fogjuk értesíteni a hallgatókat. Terveink között szerepel továbbá a HÖK TDK referensi rendszerének a kiépítése, Tanulmányi kirándulások megszervezése és a HÖK konzulensi rendszerének a kiépítése, több belső szervezeti egységgel karöltve.”

Magas Dávid, a HÖK alelnöke:

„Hétvégén vezetőképzőn voltam Siófokon, ott az “utánpótlásképzés-továbbképzés” szekcióban voltam. Elkezdtem kidolgozni egy olyan hallgatóknak szóló előadássorozatot ahol karrierépítéshez előnyös, személyiséget és gondolkodásmódot fejlesztő előadásokat fognak tartani a meghívott előadók. Rengeteg energiát fektetünk a gólyabál megszervezésébe, ami most számunkra a legfőbb prioritás, ugyanis kiemelten fontosnak tartjuk, hogy egyetemünk ezen hagyományos eseménye intézményünkhöz méltó legyen, s hogy a hallgatók is többnek érezzék egy „sima” bulinál. Ezen felül az új HÖK tisztségviselőket istápolom így év elején, hogy jól menjen nekik a munka, hisz az összes bizottságnak új elnöke lett idén. Végül hozzátenném, hogy Ladovics Anna HÖK irodavezetővel indítjuk a karácsonyi “cipősdoboz” akciót és az egész éves papírgyűjtést a mozduljunkki!-nek.”

Leave a Comment