* TF Portál | Teqball
Home
Teqball

Teqball

Múlt hónapban a világ egyik legtechnikásabb futballistája, a brazil aranylabdás és világbajnok, Ronaldinho látogatta meg hazánkat a Budapest 2024 meghívásából, hogy kipróbálja, népszerűsítse és nagykövete legyen egy új magyar sportágnak, a Teqballnak. Hatalmas élmény volt a brazil sztárnak a játék, ezért több híres játékosnak is ajánlotta ezt a sportot.

A Testnevelési Egyetem kiváló sportolói is kipróbálhatták és megmérettethették technikájukat ebben a játékban a Teqball és Tollas Kupán. 2016 őszi szemeszterének ez volt az első sportprogramja, amely november 16-án, szerda este az egyetem falai között zajlott.

A TF-esek már híresen nagy partyarcok, így a fergeteges hangulatból sem volt hiány. Tombolt a zene, folyt a boldogság, és tocsogott a zsíros kenyér. A Coca Cola támogatásának köszönhetően volt kellő mennyiségű koffein az éberség fenntartásához, ugyanis komoly koncentrációt igényelt a kupa. Dobogósainknak este fél 10-től hajnal 3 óráig küzdeni kellett a fantasztikus díjakért és persze nem utolsó sorban a győzelemért. Hihetetlenül kiélezett volt a verseny, fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezért is húzódott el sokáig, ami várható, mivel a sportbeli profizmus és versengés a vérünkben van.

Na de mi is az a Teqball? Ezt az új magyar sportágat egy hajlított pingpongasztalon játsszák, és nagyon hasonló a lábteniszhez. Maga a Teqball egy új futballalapú játék speciális szabályokkal, ami azonban nem ellenfele, hanem inkább egy kisegítő lehetősége, technikát fejlesztő sport az eredeti labdarúgásnak. Alkalmas továbbá még az állóképesség és koncentráció fejlesztésére is.

A Teqball csapatai mind bevetették gátizmaikat, de nem feltétlen ez volt a siker kulcsa, habár egy csapat több mint egy éve IN-TEAMkedik az egyetem különböző sportrendezvényein , most sajnos nem jeleskedtek a dobogó fokain.

dscn5813

A győztes csapat a sós vizek mélyéről érkezett közénk a felszínre. Valószínűleg Mélytengeri Gyújtogatók néven hivatásukban kudarcot vallottak, de nálunk a felszínen éles és diadalmas küzdelmet láthattunk tőlük és szerencsére a D teremnek sem esett tűztől bántódása. Különleges jutalmuk egy Dorko snapback volt és belépőjegy az idei gólyabálra.

A második helyen végzett Teqken csapata kicsit csalódva, de törve nem, jobban örültek volna egy első helyért járó ingyen belépőnek, hisz annyival is többet költhettek volna sörre, de büszkék voltak sikerükre. Végül, de nem utolsó sorban a kételkedő név ellenére a dobogó harmadik biztos fokára a NyerheTEQ csapat tagjai állhattak.

Azok, akik kevésbé érdekeltek a Teqball-ban, tollas ütőt is foghattak a kezükbe. A Tollas Kupán volt, aki Hanyatt SE-tt, volt, aki keményen játszott (Play Hard), de mégis a sikert a Droid elszántsággal és koncentrációval küzdő csapat érdemelte ki, és nyerte el az első helyet Szuchovszky Evelin és Erényi Lénárd személyében, akiknek az oklevél és a díjak mellé egy-egy Dorko sapka is járt. A második helyezet a Károly csapat, majd a bronzérmet a Tornázni öröm csapat tagjai kaphatták meg, akik eredményeikért szintén oklevelet, érmet és serleget vihettek haza.dscn5783

Köszönjük a szervezőknek a színvonalas eseményt, bízunk benne, hogy a Sport-és Kulturális Bizottság lelkes csapata sok-sok csapatépítő programot és sportrendezvényt kínál majd még a hallgatóknak!

 

 

 

Leave a Comment