* TF Portál | TF-es eredmények 2018 EEJ
Home
TF-es eredmények 2018 EEJ

TF-es eredmények 2018 EEJ

TF-es eredmények a 2018-as Európai Egyetemi Játékokon

július 15 és 28 között a portugáliai Coimbra városában rendezték meg a 4. Európai Egyetemi Játékokat (EEJ). Az idei megmérettetésen a kontinens 291 egyeteméről érkező hallgatók 13 sportágban versenyezhettek, melyek közül a Testnevelési Egyetem 27 hallgatója öt sportágban (kajak-kenu, judo, tenisz, kosárlabda, 3X3 kosárlabda) képviselte a TF és Magyarország színeit.

 

A legjobb eredményt Horváth Noémi Eszter érte el, aki kajak egyes 500 méteren bronzérmet szerzett. Noémi K1 500 méter vegyesváltóban is csak kicsivel maradt le a dobogóról, Szeiler Mátéval a negyedik helyet szerezték meg ebben a versenyszámban.

 

 

 

 

A többi TF-es kajak-kenu eredményt is ők szállították: Noémi hatodik lett kajak egyes 200 méteren, ugyanebben a számban Máté hetedikként zárt a férfi mezőnyben, míg kajak kettes 200 méter vegyespárosban szintén a hatodik helyen szelték át a célvonalat.

 

 

 

 

Csapatszinten a Karlócai Julianna – Kováts Gabriella – Miháczi Diána – Varga Barbara összeállítású 3X3-as női kosárlabda csapatunk érte el a legjobb eredményt. Boros Zoltán tanítványai nüanszokkal maradtak le az elődöntőről, végül a helyosztókat megnyerve az előkelő ötödik helyen végeztek.

 

 

 

 

3X3-as férfi csapatunknak nem jött ki úgy a lépés, a 17. pozíciót szerezték meg. A csapat tagjai: Boinitzer Dávid, Novák Bence, Petrucsik Bence, Pintér Dávid.

 

 

 

Kosárlabdában többszörös MEFOB címvédő női csapatunk Magyar Bianka irányításával a kilencedik helyen zárt a rendkívül erős mezőnyben.

 

 

A teniszpályán a korábbi jó nemzetközi eredményekhez képest nem jött ki hallgatóinknak a lépés, a lányok (Meiszter Mercédesz – Szabó Laura – Tserteli Alexandra) 11. helyen zártak, a fiúk (Tóth Péter – Tóth Zsombor – Valkusz Milán) pedig 12. helyen végeztek.

 

 

 

 

A judósok mezőnyében Szikszai Nikolett indult egyedül TF-es hallgatóként, ő a nők 57 kg-os mezőnyében a nyolcaddöntőig jutott.

 

 

 

 

Összességében elmondható, hogy a Testnevelési Egyetem hallgatói méltón képviselték egyetemünk és az ország színeit, és személyes beszámolóik alapján rengeteg tapasztalattal gazdagodtak a verseny két hete során. Külön öröm, hogy 2024-ben majd hazai közönség előtt versenyezhetnek egyetemünk hallgatói, hiszen Miskolc és Debrecen közös pályázata nyerte el a rendezést.

Képek: mozduljra.hu

Leave a Comment