* TF Portál | TF Gólyabál 2016 – Tanáraink szemével
Home
TF Gólyabál 2016 – Tanáraink szemével

TF Gólyabál 2016 – Tanáraink szemével

November végéhez érve mindig is megfigyelhető volt egy fokozott aktivitási szint a TF-es hallgatóság körében. Ennek nem más az oka, mint hogy ekkortájt kerül megrendezésre a Testnevelési Fesztivál mellett a legnagyobb buli: a gólyabál. Idén egy régebbi helyszínen, a Bécsi úton lévő Grand ‘n’ Mirror adott helyszínt eme nagyszerű eseménynek.

A fellépők és a tanári kar nagyrésze már a kora esti órákban a helyszínen volt, hiszen szokás szerint álló fogadáson vendégelték meg Őket. Itt volt szerencsém megkérdezni véleményüket az idei gólyabállal kapcsolatban, illetve az előkészületekről és várakozásokról.

Először Fajtné Thuróczy Zsuzsa tanárnővel beszélgettem, aki a tanár-diák táncos csapatot erősítette. A rendkívül hangulatos és látványos koreográfiát Lente Lilla készítette- mondta tanárnő. Nagyon várta már a táncot, hiszen sokat készültek rá és biztosított afelől, hogy a hallgatóságnak rendkívüli audiovizuális élményben lesz része, de nem csak a tanár-diák rocky tánca miatt. Ugyanis ezen kívül még keringő, cheerleader bemutató, gólyakirály- és királynő választás és akrobatikus, légtornászi előadásban is örömét lelhette a TF-es sokaság. Ez utóbbival kapcsolatban tanárnő megjegyezte, hogy remek dolognak tartja a közös munkát a hallgatókkal, hiszen nagyon keveset tudnak a tanárok a hallgatók egyéb elfoglaltságairól és hátteréről. De most alkalma nyílt jobban megismerni több tanulót. Ezután Bosnyák Edit tanárnőt kérdeztem, hiszen a gólyakirály- és királynőválasztás kimenetéről többek között Ő döntött. Kíváncsian várta, hiszen ez a pozíció új volt számára. Később Gyulai Gergely tanár úrral futottam össze, aki már rendkívül izgatott volt, hiszen a tánc koreográfiája számára központi szerepet rejtett, mint később kiderült. Nagyon várta már a cheerleadereket is, akik rendkívül összetett tornaelemekben nem szűkölködő előadással készültek. A helyszínről kérdezve teljesen meg volt elégedve, talán az egyetlen problémának azt találta, hogy a színpadot nem teljesen lehetett mindenhonnan látni. Gábor Áron (gyógyúszás) tanár úrral összefutva, majdhogy nem ismert fel, hiszen legtöbbször fürdőgatyában látott. “Jó a hangulat, nagyon tetszik a hely is. Nem semmi estének nézünk elébe”- mondta tanár úr és már ment is tovább.

Mindeközben kezdett gyűlni a tömeg és végül Mocsai Lajos rektor úr nem túl hosszú, de annál találóbb beszédével már nem akarta tovább csigázni az összegyűlteket így hamar meg is nyitotta a rendezvényt. A már említett táncok- és előadások után két terem közt választhattak a jelenlévők zenei ízlésüknek megfelelően, és egészen kora hajnalig koptatta minden jó TF-es a táncparkettet.

Lékó Dániel

Leave a Comment