* TF Portál | Út a Regattára 1. rész – TE Cheerleaders
Home
Út a Regattára 1. rész – TE Cheerleaders

Út a Regattára 1. rész – TE Cheerleaders

Ahogy azt már számos helyen láthattátok, megalakult egyetemünk Cheerleader csapata. A legtöbb induló egyetemnek lesz saját szurkolócsapata a Dunai Regattán és bizony a TF sem szenvedhet lelkesítésből hiányt, ezért a lányok már szorgalmasan készülnek a sárkányhajósaink buzdítására.
A csapat edzőjével, Széll Anna harmadéves humánkineziológia szakos hallgatóval beszélgettem a tagokról, az edzésekről, a közelgő Dunai Regattáról és a további terveikről.

IMG_4720

Honnan jött az ötlet, hogy legyen az egyetemnek saját Cheerleader csapata?

Igazából már jó ideje gondolkoztam rajta. Az egyetemen eltöltött éveim alatt sokszor kelt szárnyra a hír, hogy létezik csapat, de végül mindig tévesnek bizonyultak a pletykák. Az idei Regatta Roadshow időpontok egyeztetésekor jött az ötlet és végül Magas Dávid, a Hallgatói Önkormányzat alelnöke volt az egész dologban a „katalizátor”.

Hogy értsem ezt?

Ő volt, aki végül „parancsba adta”, vagy inkább tulajdonképpen felhatalmazott, hogy megszervezzem a csapatot egy egyszerű -„Nusi, szervezd meg!”-kijelentéssel. 😀

Egyébként milyen a csapat, mit lehet tudni a lányokról? Hányan vagytok?

12-en vagyunk, a lányok pedig nagyon aranyosak és lelkesek. Eléggé különbözünk, van, aki balettos múlttal rendelkezik, vagy éppen a cheerleadingben is van tapasztalata, de ez nem mondható el mindenkiről. Változatos a csapat, mindenkinek más-más az erőssége, így elég jól kiegészítjük egymást. A regattán kilencen fogunk fellépni.

IMG_4741

Mennyire mondható összeszokottnak a csapat? Ilyen rövid idő alatt mennyire sikerült összecsiszolódni?

Elég nehéz ilyen rövid idő alatt igazi csapattá válni, de mi nagyon jó úton vagyunk efelé. Az együttműködés már most nagyon jó, mindenki szorgalmas és odateszi magát az edzéseken.

Ha jól tudom, már néhol megmutattátok magatokat, de az igazi nagy bemutatkozás a Regattán lesz, május 7-én lesz. Mit gondolsz, nem volt kevés ez a felkészülési idő?

Nem voltunk nagyon eleresztve idő tekintetében, főleg, hogy kezdetben csak heti egy edzésünk volt péntek esténként a Barakkban, de azt gondolom jól ki tudtuk használni a rendelkezésre álló időt és így elegendő volt.

Még a komolyabb elemekre, például emelésekre is?

Nem, sajnos arra nem lesz időnk, így abban a TopFlyers csapata fog besegíteni nekünk, amiért végtelenül hálásak vagyunk. Viszont a Regatta után több idővel a tarsolyunkban arra fogunk törekedni, hogy a következő hasonló eseményre már úgy készüljünk fel, hogy a teljes műsort minden elemével mi magunk csináljuk meg. Ilyen tagokkal pedig, ez egyáltalán nem lesz nehéz.

IMG_4700

Egyéb hosszútávú terveid vannak az emeléseken kívül?

Természetesen ez nem minden. Népszerűsíteni szeretnénk a cheerleadinget, hisz Magyarországon még nincs akkora hagyománya, mint például az USA-ban, de egyre inkább ismert és elismert, erről árulkodik az a tény is, hogy egyre több egyetemnek van csapata. A végcél pedig az lenne, hogy Cheerleader szakosztály alakulhasson a Testnevelési Egyetemen, hisz ez is ugyanúgy sport, akár a foci vagy a kosárlabda. Idén már harmadik alkalommal MEFOB-ot is rendeztek belőle. Illetve, szeretnénk a srácokhoz is közelebb vinni ezt a sportágat. Nem hinném, hogy csinos lányokat dobálni és emelgetni olyan ciki lenne, talán ez kissé vonzóbbá is teszi majd a jelentkezést.:D

Szeretnél még a végén valamit hozzáfűzni esetleg?

Talán csak annyit, hogy remélem, minél több hallgatótársunkkal találkozunk a Regattán. Hajrá TF!

 

Szabó Áron

Leave a Comment