* TF Portál | Véradás
Home
Véradás

Véradás

A Testnevelési Egyetem az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen véradást szervez! “…Adni jó”, hisz egy véradással három betegen lehet segíteni.

A véradás időpontja:    2016. május 10. 9.30 óra

A véradás helyszíne:    Testnevelési Egyetem, Kollégiumi terme

Fontos a folyamatos és kiegyensúlyozott vérellátás, amihez elengedhetetlen a lakosság folyamatos megszólítása és véradása. Naponta átlagosan 1500 egység vérre van szükség az ország biztonságos ellátásához. A nyári hónapokban inkább a véradók megszólítása a nehezebb a szabadságolások, iskolaszünet miatt. Ilyenkor a vízpartokon, szabadtéri eseményeken, rendezvényeken szervezünk véradásokat, hogy biztosítani tudjuk a vérellátáshoz szükséges vér- vérkészítmény-mennyiséget.

Ki adhat vért? A mellékelt tájékoztatóban minden fontos információ megtalálható, melyet mindenki figyelmesen olvasson el, a véradás előtt!

Mindenki, aki vért ad,  ásványvizet, apró nápolyi szeletet és egy 500.-Ft értékű Erzsébet utalványt kap az Országos Vérellátó Szolgálattól.  Egy kis meglepetés a hallgatóknak: aki vért ad, az egy kupont kap, amellyel jogosult lesz soron kívüli ügyintézésre a Tanulmányi Hivatalban.

Külön erre az eseményre, a véradás helyszínén kialakításra kerül egy pihenő sarok is a Coca Cola jóvoltából!

“…mert, adni jó!

 

általános véradás-page-001 általános véradás-page-002

Leave a Comment